Úvod » Kakao a karob » KAKAOVÝ PRÁŠOK Z NEPRAŽENÉHO KAKAA
Kakaovník pochádza z Amazónie a archeologické nálezy ukazujú, že kakao sa na území dnešného Ekvádoru používalo už pred 5000 rokmi. Aj keď Afrika v súčasnosti dominuje svetovej produkcii kakaa, Ekvádor je stále vyhľadávaným miestom pre výrobcov gurmánskych čokolád. Miestny druh kakaa Arriba Nacional sa vyznačuje plnou, jemne korenenou chuťou a vôňou s nižšou horkosťou. Naše kakao je nakupované priamo od farmárov z rôznych oblastí, čo môže spôsobiť drobné rozdiely vo farbe a chuti. Na rozdiel od bežného kakaového prášku sa bôby nepražia, ale po fermentácii, sušení a očistení sa nadrvia, zbavia časti kakaového masla lisovaním a následne sa melú na jemný prášok. Tento prášok je možné používať rovnako ako tradičné kakao na varenie, pečenie a prípravu horúcich nápojov, pričom je vhodný aj do raw kuchyne.
Na prípravu raw vegán kakaa zalejte 80g mandlí teplou vodou a nechajte odstáť cez noc. Ráno ich sceďte, opláchnite, pridajte niekoľko kvapiek panenského oleja, zalejte 300 ml teplej vody a dôkladne premixujte. Zmes precedíte cez plátno, pridáte 3 lyžičky nepraženého kakaa, štipku morskej soli a podľa chuti sirup z agáve, a následne našľaháte.
Zloženie: z nepražených bio kakaových bôbov so zníženým obsahom tuku. Obsah kakaového masla najmenej 10%.
Hmotnosť: 150g
Ks v kartóne: 10
Krajina pôvodu: Ekvádor
Výživové údaje: na 100g:
Energetická hodnota | 1409kJ/339kcal |
Tuky | 11g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,9g |
Sacharidy | 14,5g |
-z toho cukry | 0,3g |
Bielkoviny | 28,1g |
Vláknina | 34,7g |
Soľ | <0,1g |
Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie