Tieto bio kakaové bôby sú po fermentácii iba vysušené na vzduchu a dôkladne očistené, bez praženia. Sú vhodné na priame maškrtenie, prípravu raw dezertov alebo na použitie v pečených sladkostiach.
Každý bôb má na povrchu tenkú šupku, ktorú je možné (ale nie nevyhnutné) pred konzumáciou odstrániť. Na zvýraznenie chuti je možné bôby jemne opražiť, nadrviť alebo rozmixovať na prášok.
Kakaovník má pôvod v Amazónii, kde sa podľa archeologických nálezov používalo kakao už pred 5000 rokmi na území dnešného Ekvádoru. Aj keď produkcii kakaa teraz dominuje Afrika, Ekvádor je stále častejšie vyhľadávaný výrobcami gurmánskych čokolád. Miestny druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou, jemne korenistou chuťou a vôňou s nižšou horkosťou. Naše kakaové bôby sú nakupované priamo od farmárov z viacerých oblastí, čo spôsobuje drobné odlišnosti vo farbe a chuti.
Zloženie: celé nepražené kakaové bôby z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Upozornenie pre alergikov: Výrobok neobsahuje stopy alergénov.