Úvod » Koreniny a dochucovadlá » JEDLA SÓDA
Jemne mletá jedlá sóda, vhodná na potravinárske účely, je vyrobená bez použitia zlúčenín hliníka. Slúži ako prirodzené kypriace činidlo do niektorých druhov ciest, kde pri kontakte s kyslými prísadami uvoľňuje oxid uhličitý a napomáha nadýchanosti cesta.
Na kyprenie cesta sa jedlá sóda využíva, keď je v ceste prítomná kyslá zložka, ako sú med, kyslé mliečne produkty alebo čokoláda. Napríklad medové perníčky môžu byť nakyprené jedlou sódou s lepším výsledkom než pri použití bežného kypriaceho prášku.
Pri dávkovaní jedlej sódy stačí malé množstvo, často len špička noža. V trenom ceste sa odporúča približne 1 moka lyžička na 500 g sypkých prísad.
Zloženie: jedlá sóda alebo hydrogénuhličitan sodný
Upozornenie pre alergikov: Výrobok neobsahuje stopy alergénov.
Hmotnosť: 250g
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Najpredávanejšie
Pre vlasy, nechty a pleť; Ananás/Citrón/Višňa; ~240g