Úvod » Šťavy a sirupy » DATĽOVÝ SIRUP
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sladí, je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Datľový sirup sa hodí pre studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami, ako je tofu krém, biely jogurt, tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inú kašu na raňajky, palacinky, ale aj na dosladenie obilnej kávy.
Datľový sirup obsahuje 15-30 % fruktózy, 17-40 % glukózy a 3-34 % sacharózy.
Zloženie: Extrakt z datlí*.
*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie pre alergikov: Môže obsahovať glutén.
Objem: 250ml
Krajina pôvodu: Belgicko
Výživové údaje: na 100g:
Energetická hodnota | 1676kJ/399kcal |
Tuky | 0,1g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1g |
Sacharidy | 98g |
-z toho cukry | 98g |
Bielkoviny | 1,6g |
Soľ | 0,3g |
Vláknina |
Skladujte pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Najpredávanejšie