Úvod » Obilniny a strukoviny » ČERVENÁ ŠOŠOVICA
Červená šošovica je obľúbená pre svoju rýchlu prípravu bez potreby namáčania a ľahkú stráviteľnosť v porovnaní s inými strukovinami. Nie je vhodná na klíčenie, no výborne obohatí polievky, zeleninové a mäsové pokrmy. Ideálna ako príloha alebo základ nátierok, červená šošovica sa skvele hodí aj do ázijských jedál s kokosovým mliekom, zázvorom a kari.
Návod na prípravu: Pred prípravou šošovicu dobre prepláchneme v studenej vode a varíme 15 minút vo vode, polievke či dusenom pokrme.
Hmotnosť: 500g
Výživové údaje: na 100g:
Energetická hodnota | 1280kJ/304kcal |
Tuky | 1,5g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2g |
Sacharidy | 41g |
-z toho cukry | 1,1g |
Bielkoviny | 23g |
Vláknina | 17g |
Soľ | 0,02g |
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie