Úvod » Koreniny a dochucovadlá » CEJLÓNSKA ŠKORICA JEMNE MLETÁ
Cejlónska škorica je obľúbený druh škorice pre svoju jemnú a sladkú chuť a bohatú vôňu. Tento kvalitný druh škorice je vzácnejší a drahší ako lacnejší variant Cassia, ktorý výrobcovia niekedy používajú na miešanie. Cejlónska škorica je ideálna do sladkých pokrmov, ako sú kaše, záviny, sušienky a rôzne dezerty.
Cejlónska škorica je perfektné korenie do sladkých jedál, pečiva a cukrárskych výrobkov. Vyniká aj pri zaváraní ovocia. Jej jemne sladká a drevitá chuť sa hodí k pokrmom, ako je mliečna ryža, koláče, ovocné knedle alebo kompóty. Skvele dopĺňa aj sušené ovocie. Stačí pridať štipku do čokoládového nápoja alebo kávy, aby získali krásnu vôňu. Cejlónsku škoricu možno tiež použiť do mäsitých jedál, najmä v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.
Zloženie: Cejlónska škorica (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Hmotnosť: 50g
Krajina pôvodu: Madagaskar
Výživové údaje: na 100g:
Energetická hodnota | 1231kJ/294kcal |
Tuky | 3,2g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,9g |
Sacharidy | 37g |
-z toho cukry | 35g |
Bielkoviny | 3,5g |
Vláknina | 53g |
Soľ | 0,07g |
Skladujte na suchom a temnom mieste.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie